De lekkerste pizza eet je in Napels. Maar waar eet je nou de lekkerste?

Het antwoord hierop is niet zo simpel. Je kan namelijk twee kanten op als je pizza wilt eten in Napels. Natuurlijk heb je de toppers zoals Da Michele, Sorbillo, 50 Kalò, Brandi etc. Het is niet voor niks dat deze restaurants zo goed bekend staan want de pizza’s zijn er ook heerlijk. Alleen kan iedereen dit lezen en komen er de laatste jaren steeds meer toeristen naar Napels. Hierdoor kan het tegenvallen als je bij een van deze ’toppers’ gaat eten. De laatste keer dat we bij Brandi waren, vielen de pizza’s tegen, net als de service. Ze hadden het gewoon veel te druk. Daarnaast kan het bij deze pizzeria’s in het hoogseizoen zo zijn dat je eerst een uur of twee moet wachten in de zon voordat je naar binnen kan. Eenmaal binnen moet je dan weer wachten door de drukte en als je klaar bent met eten wordt je zo snel mogelijk weer naar buiten gewerkt. Begrijpelijk als je de mensenmassa voor de deur ziet staan. Maar dat is toch niet echt de ervaring die je zoekt. Deze restaurants zijn prima buiten het hoogseizoen maar als je niet de luxe hebt, dat je dan kan gaan, wat moet je dan?

Tip 1: ga naar een pizzeria in de buurt van een van de ‘grote’

De laatste keer dat wij in juli in Napels was er een wachttijd van twee uur bij Sorbillo. We zijn gewoon bij één van de pizzeria’s in de buurt gaan zitten. De grote namen trekken zoveel publiek dat er altijd wel een aantal van meeprofiteren. Wij zaten bij een heel simpel tentje met plastic stoeltjes en kleine tafeltjes. Maar de pizza’s waren heerlijk! En met uitzicht op al de hongerige mensen die verderop in de straat stonden te wachten;) Mijn ervaring in Napels is dat je in de meeste restaurants gewoon erg lekkere pizza kan eten. Langs de kustweg heb je prachtige terrassen maar hier betaal je wel de hoofdprijs. Lees vooral door tot tip 3!

Tip 2: pizza Fritta eten in Napels

Een goedkoper alternatief is dan bijvoorbeeld de Pizza Fritta van het zusje van Sorbillo. Koop deze en ga daarna lekker op een van de stenen zitten bij de boulevard van de Golf van Napels met uitzicht op de zee. De pizza Fritta blijft lang genoeg warm en het is niet zover lopen.

Tip 3: Kijk naar de mensen op het terras

Kijk als je langsloopt gewoon even op de borden en naar de gezichten van de mensen die al zitten te eten. Als die er goed uitzien kan je meestal met een gerust hart aanschuiven. Want twee uur wachten in de hitte tussen allemaal hongerige mensen is toch een beetje zonde van je tijd als je in een stad als Napels bent. Kies er dan liever voor om langs de kust wat verder te lopen naar bijvoorbeeld de wijk Mergelina, daar zit je net even buiten alle drukte. Wij gaan regelmatig naar Pizzeria Napoli 1820 en eten daar altijd heerlijk.

Lees ook mijn top 10 van Napoli

Handige links:

Buon Appetito!