Ovenschotels - al forno
Ovenschotels zijn echt super. Je kan ze van tevoren klaarmaken zodat je tijd hebt voor een lekkere aperitivo. Deze ovenschotels zijn superlekker. Probeer ze meteen!
Lasagna met pompoen en bospaddestoelen
Heerlijke Herfst LasagnaWe hebben al verschillende soorten lasagna op deze site staan maar dit is echt onze nieuwe favoriet! De saus maak je van bechamel met pompoen en als vulling lekkere bospaddestoelen. Bij de eerste hap weet je niet wat je proeft. De combinatie...
Aardappels uit de oven | Patate al forno
Aardappels uit de oven is een heerlijk klassieke bijgerecht naast een vlees- of visgerecht óf voor de vegetariërs onder ons bij de groente. Het lijkt een heel makkelijk recept maar om ze precies goed te krijgen moet je wel een beetje je best doen. Maar oefening baart...
Zelf Gnocchi maken | Gnocchi di patate
Zelf Gnocchi maken, is echt iets om lekker op je vrije zondag te doen. Je bent er even mee bezig maar het is zo superlekker dat je dat al snel weer vergeten bent als je je zelfgemaakte Gnocchi opeet. En het kan ook erg gezellig zijn om samen de gnocchi te maken. Wij...
Cannelloni met vleesvulling
Canneloni is een gerecht dat we eigenlijk te weinig eten. Traditioneel eten we het met Kerst en daarom voelt het altijd een beetje als een speciaal gerecht.
Cannelloni met ricotta en spinazie
Cannelloni kan je ook heel goed zonder vleesvulling eten. Een heerlijk alternatief voor het originele recept is deze cannelloni met ricotta en spinazie vulling. Vaak maken wij twee schalen. Eén met vleesvulling en één met deze met ricotta en spinazie. De saus die je...
Aardappels en paprika uit de oven
Deze schotel met aardappels en paprika uit de oven is echt superlekker.
Lasagne met zalm en rivierkreeftjes
Deze lasagne met zalm en rivierkreeftjes is favoriet bij ons thuis. Lekker fris en de zalm en rivierkreeftjes gecombineerd met mozzarella is verrukkelijk
Lekkere Lasagne alla Bolognese
Lasagne is echt een ideaal gerecht. Het is perfect om te maken als je een groot gezelschap te eten krijgt. Ik maak het dan altijd ruim van te voren klaar. Je hoeft het dan alleen nog even in de oven te zetten en voila je tovert een heerlijk ruikende bubbelende ovenschaal op tafel. Wat ik er ook heel leuk aan vind is dat je heerlijk kan variëren met wat je erin doet. Hier geef ik het recept voor lasagne alla Bolognese.
Ovenschotel met aubergine en mozzarella en Parmezaanse kaas
Met deze ovenschotel met aubergine en mozzarella zet je een heerlijke voedzame maaltijd op tafel. Als je hem vantevoren klaarmaakt smaakt hij nog lekkerder!
Melanzane alla Parmigiana – Ovenschotel met aubergine
Melanzane alla Parmigiana is een gerecht waar je wel even zin en tijd voor moet maken. Maar het is zo lekker dat het de moeite zeker waard is. Het is een ovenschotel van gegrilde of gebakken aubergines. In de zomer als het warm is vind ik de gebakken aubergines te...