Het is herfst, het regent en waait en het wordt weer veel eerder donker en later licht. Hoewel ik het wat minder vind dat het later licht wordt, geniet ik ook heel erg van de herfst. ’s Avonds lekker kaarsjes aan en de maaltijden worden ook weer heerlijk voedzaam. Vooral na een lekkere boswandeling met de hond is dat ongelofelijk genieten. Bijvoorbeeld lekkere warme soepen en stoof- en ovenschotels. En natuurlijk paddenstoelen, truffels en pompoenen.

Hieronder een Italiaans herfst menu waarin paddenstoelen de hoofdrol spelen:

Gebakken champignons

We beginnen met gebakken champignons op geroosterd stokbrood. Deze funghi trifolati zijn gekruid met wat mosterd voor een extra bite.
> Lees verder

Pasta met champingnonroomsaus

Daarna orechiette met een champignon roomsausje. Gelukkig is het niet zo dat gerechten waar je lang mee bezig bent ook lekkerder smaken. Hier ben je zo mee klaar en het smaakt heerlijk.
> Lees verder

Panna cotta zonder gelatine, met rode vruchten coulis

We sluiten af met een overheerlijke panna cotta met frambozencoulis. Een fris en fruitig dessert dat toch nog een beetje zomers aandoet zodat de overgang naar de herfst niet te abrupt gaat. > Lees verder

Wijntip

Bij dit menu past een frisse witte wijn als de Lugana Visconti Antica Casa. Deze frisse zachte wijn heeft een mooie volle smaak en past prima bij zowel het voorgerecht als de pasta. Bij het nagerecht past een Moscato d’ Asti van Alassia heel mooi.

Buon Appetito!