Groente - verdure
Zomerse pastasalade
Zomerse pastasaladeEr komen weer lekkere warme dagen aan dus bij deze deel ik ons recept van onze heerlijke zomerse pastasalade. Lekker fris maar wel voedzaam. Deze salade past perfect bij een barbecue maar kan ook prima zo gegeten worden zonder veel ernaast. Geef je...
Frittata met groene asperges
Met frittata kan je zooo lekker variëren. Ik heb al verschillende recepten voor deze Italiaanse 'omelet' gedeeld. Van een hele simpele met kleine stukjes aardappel tot een frittata met allerlei soorten groente. Deze frittata met groene asperges is heerlijk als lichte...
Gebakken aubergine
Melanzane indorate e fritte We hebben al meer recepten met gebakken aubergine op deze blog staan. Je kan ze oprollen en vullen of er een ovenschotel van maken. Maar je kan ze ook gewoon zo eten. Dit Napolitaanse recept is lekker als bijgerecht. Lekker met salade...
Gebakken champignons
Funghi Trifolati Gebakken champignons met knoflook zijn heerlijk als bijgerecht. In dit recept worden ze gemaakt met wat mosterd wat een extra bite eraan geeft. Als voorgerecht kunnen ze op een geroosterd stokbroodje... ook superlekker! En als je dan nog wat over hebt...
Gebakken Paprika’s | Peperoni fritti in padella
Deze gebakken paprika's zijn heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis. Maar op een broodje zijn ze ook superlekker of op de pizza. Deze paprika's combineren erg goed met Italiaanse gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig te maken. Je kan ze ook goed van tevoren maken...
Aardappels uit de oven | Patate al forno
Aardappels uit de oven is een heerlijk klassieke bijgerecht naast een vlees- of visgerecht óf voor de vegetariërs onder ons bij de groente. Het lijkt een heel makkelijk recept maar om ze precies goed te krijgen moet je wel een beetje je best doen. Maar oefening baart...
Aubergineblokjes met tomaat | Melanzane a funghetto
Laat je niet voor de gek houden door funghetto de Italiaanse naam van dit gerecht. In dit gerecht met aubergineblokjes en tomaat, uit de Campania zitten namelijk geen champignons. Ze noemen het zo omdat je de aubergine in blokjes snijd die net zo groot zijn als...
Napolitaanse Andijvie | Scarola alla Napolitana
In dit Napolitaanse gerecht speelt Andijvie de hoofdrol. De combinatie van de andijvie en de olijven is superlekker. Je kan dit gerecht makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Ben je niet zo gek op kappertjes of krentjes? Dan laat je die eruit. Maar probeer het de...
Wortelsalade | Insalata di Carote
Heerlijk fris is deze wortelsalade. Lekker als bijgerecht (contorno) bij het tweede gerecht na de pasta. Of als lunch is hij ook prima. Het is een leuk alternatief voor de standaard groene salade die we vaker eten. En qua kleur ziet het er gezellig uit op tafel. En...
Aardappels en paprika uit de oven
Deze schotel met aardappels en paprika uit de oven is echt superlekker.
Frittata met aardappel en ui
Geen zin in brood voor de lunch? Maak een keer een lekkere Frittata voor de lunch. Deze Frittata met aardappel en ui is perfect als gezond alternatief voor brood.
Minestronesoep met tortellini
Minestrone soep met tortellini is zo’n gerecht dat een vaste dag in de week verdient. Voor deze soep hoef je niet veel voor te bereiden. Maar de smaken van alle groenten doorelkaar in combinatie met de kaas en de tortellini… heerlijk.
Frittata met groente
Heb je niet veel tijd om te koken en wil je wel een voedzame gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens een frittata! Maak er een lekkere salade bij en je zet in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Voor de mensen die wat minder koolhydraten willen binnen krijgen is dit ook een prima recept.
Auberginerolletjes met mozzarella
Deze auberginerolletjes doen het altijd heel erg goed op een borrel of verjaardag. Je kan ze vullen met mozzarella, maar je kan ook variëren met saus of gerookte kip of pesto. Omdat je ze op verschillende manieren kan vullen zijn ze geschikt voor bijna iedereen. Het enige nadeel is dat ze zo snel op zijn:)