Blog

Ik ben dol op het maken van Italiaanse gerechten. Maar ook op het land zelf en de mensen. Soms als ik tijd heb schrijf ik hier wat over. Vaak over gebieden in de buurt van Napoli maar soms ook over andere mooie plekken in Italië.

Een beetje Italië in Nederland

Een beetje Italië in Nederland

Als er geen coronacrisis was geweest hadden we deze meivakantie in Venetië of Napels gezeten. Natuurlijk is dit klein leed vergeleken met alle ellende die er is in de wereld maar na een paar weken thuis blijven wordt het inmiddels wel een beetje eentonig. Daarom geef...

Top 10 Napels

Top 10 Napels

Rondscheurende scooters, smalle straatjes met waslijnen boven je hoofd en een prachtige baai waar je niet op uitgekeken raakt. Lees hier mijn top 10!

Groen vulkaaneiland Ischia

Groen vulkaaneiland Ischia

Ischia is een groen vulkaan eiland voor de kust van Napels. Het is geliefd bij Napolitanen in de zomer. Dus als je graag vakantie viert tussen de Italianen zit je hier goed.

Shoppen in Milaan

Shoppen in Milaan

Milaan is een heerlijke stad om een paar dagen rond te lopen. Naast alle winkels heb je er ook ook veel prachtige gebouwen, en wijken waar je heerlijk in rond kan slenteren. Maar boven alles is Milaan natuurlijk een stad om te shoppen.

Metrostation Toledo- Napels

Metrostation Toledo- Napels

De Daily Telegraph noemt het nieuwe metrostation Toledo in Napoli het mooiste metrostation van Europa. Ik ken niet alle metrostations maar neem het zo van ze aan. Indrukwekkend is het zeker. Het ontwerp is gemaakt door Óscar Tusquets Blanca. Twee grote mozaieken...

Klooster van Santa Chiara

Klooster van Santa Chiara

In het oude centrum van Napels ligt het klooster van Santa Chiara. De straten eromheen zijn smal en vies. Maar binnen is het een andere wereld.

Castel dell’Ovo – Napoli

Castel dell’Ovo – Napoli

Als je door de drukke straten van Napoli loopt kan je wat behoefte krijgen aan wat stilte en rust. Eén van mijn favoriete plekken is het Castel dell’ Ovo, het kasteel van het ei.