Wie maken het beste uit Italië?

Al jaren geven Orazio en ik onze vrienden, kennissen en collega’s tips over Italië. Uit die gedachte is “Het beste uit Italie” geboren. Laten we onze tips online delen. Wat moet je nou zien, beleven en proeven als je naar Zuid-Italië gaat? Iedereen die wel eens in Italië is geweest weet dat je er heerlijk kunt eten en drinken. Maar wat mag je nou echt niet missen? Steeds meer mensen wagen zich steeds zuidelijker in Italië. Daar is  ongelofelijk veel moois te zien. De manier van leven, het eten en de puurheid. Die gebieden willen wij meer in het zonnetje zetten. Daarnaast is het altijd een uitdaging om het ontspannen gevoel dat je op vakantie hebt, vast te houden. Met culinaire tips en recepten willen we proberen iedereen wat meer Italië gevoel in Nederland te laten krijgen.

Heleen – blogger op het beste uit Italië

Al meer dan 20 jaar ga ik met Orazio mee naar Italië. Meestal combineren we een bezoek aan zijn familie in het Zuiden met een bezoek aan een andere regio. Zo hebben we in de loop der tijd veel van Italië gezien. Onze tips deel ik hier op Het beste uit Italië. Veel recepten maar ook vakantietips. Mijn hart gaat wel echt naar het zuiden van Italië uit. De mensen zijn daar zo hartelijk en behulpzaam. Natuurlijk is het er chaotisch en rommelig. Het is er niet gestileerd en georganiseerd. Maar juist dit heeft z’n charme. Het is echt en puur. Je moet soms je ogen een beetje dicht knijpen en door je oogharen kijken dan zie je de pareltjes door de chaos heen.

Orazio:

Mijn roots liggen in Zuid-Italië. In een bergdorpje op een half uur afstand van Napoli woont het grootste gedeelte van mijn familie. Van jongs af aan ga ik elk jaar minimaal één keer per jaar bij ze op bezoek. Al jaren geven we vrienden, kennissen en collega’s tips waar het mooi is en wat er te zien is en vertellen we welke gerechten ze echt moeten proeven. En al jaren hebben we in ons hoofd dat we onze tips aan meer mensen zouden willen geven. We geven tips en tops over wat ons betreft de mooiste regio’s. We geven onze lekkerste recepten en vertellen meer over wijn, olie en azijn.

Roberto schrijft over wijn op het beste uit Italië:

Al jaren ken ik Orazio en Heleen. We hebben een hoop overeenkomsten. We houden allemaal van Italiaans eten en Italiaanse wijn drinken én Italië. Al jaren verdiep ik mij in Italiaanse wijnen. Wat ik hierover geleerd heb deel ik hier graag met jullie. Lees hier mijn artikelen over wijn op het beste uit Italië!

Heb je een vraag of heb je een suggestie waar wij op het beste uit Italië over moeten schrijven? Vertel het ons. We willen altijd graag nieuwe gebieden ontdekken of nieuwe smaken proberen. Als je wilt samenwerken horen wij dat ook graag natuurlijk!

[si-contact-form form=’1′]