Vegetarische gerechten - Piatti vegetariani

In de italiaanse keuken is het heel makkelijk om vlees en vis weg te laten zonder dat je het merkt. Hoewel de meeste van onze recepten vegetarisch zijn hebben we hier een selectie van onze favorieten gemaakt.

Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade

Zomerse pastasaladeEr komen weer lekkere warme dagen aan dus bij deze deel ik ons recept van onze heerlijke zomerse pastasalade. Lekker fris maar wel voedzaam. Deze salade past perfect bij een barbecue maar kan ook prima zo gegeten worden zonder veel ernaast. Geef je...

Lasagna met pompoen en bospaddestoelen

Lasagna met pompoen en bospaddestoelen

Heerlijke Herfst LasagnaWe hebben al verschillende soorten lasagna op deze site staan maar dit is echt onze nieuwe favoriet! De saus maak je van bechamel met pompoen en als vulling lekkere bospaddestoelen. Bij de eerste hap weet je niet wat je proeft. De combinatie...

Frittata met groene asperges

Frittata met groene asperges

Met frittata kan je zooo lekker variëren. Ik heb al verschillende recepten voor deze Italiaanse 'omelet' gedeeld. Van een hele simpele met kleine stukjes aardappel tot een frittata met allerlei soorten groente. Deze frittata met groene asperges is heerlijk als lichte...

Gebakken aubergine

Gebakken aubergine

Melanzane indorate e fritte We hebben al meer recepten met gebakken aubergine op deze blog staan. Je kan ze oprollen en vullen of er een ovenschotel van maken. Maar je kan ze ook gewoon zo eten. Dit Napolitaanse recept is lekker als bijgerecht. Lekker met salade...

Mini pizza’s

Mini pizza’s

Hoeveel minipizza's ik heb gemaakt toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten weet ik niet maar het waren er een heleboel. Met verjaardagen en natuurlijk niet te vergeten alle kerstdiners. Hoewel mini pizza's altijd een groot succes zijn bij kinderen is het ook...

Gebakken champignons

Gebakken champignons

Funghi Trifolati Gebakken champignons met knoflook zijn heerlijk als bijgerecht. In dit recept worden ze gemaakt met wat mosterd wat een extra bite eraan geeft. Als voorgerecht kunnen ze op een geroosterd stokbroodje... ook superlekker! En als je dan nog wat over hebt...

Brood met olijven en bruschetta

Brood met olijven en bruschetta

Vooral met dit mooie weer is het heerlijk om even van de namiddagzon te genieten met een lekker broodje, wat olijven en bruschetta. Heerlijk met een glaasje Prosecco of iets anders erbij. Als we dan niet op de terrassen mogen dan maken we het in onze eigen tuin of...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti met olie, knoflook en chili Spaghetti agli olio is één van de meest simpele recepten voor spaghetti maar superlekker als je hem goed maakt. Dit klassieke gerecht is heerlijk als minder zwaar pastagerecht voor een tweede gang met vlees of vis. Maar ook als je...

Zomerse Italiaanse rijstsalade

Zomerse Italiaanse rijstsalade

Insalata di riso Deze frisse Italiaanse rijstsalade past perfect als bijgerecht bij een barbecue of kan ook als lekkere lichte maaltijd. Je kan er zelf mee variëren, doe er vooral in wat je lekker vindt. Op warme zomerdagen is dit wel één van onze favoriete gerechten....

Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum

Eén van de lekkerste voorafjes is toch wel een Bruschettta met tomaat en basilicum. Dit recept voor bruschetta met tomaten en basilicum is heerlijk fris en zo gemaakt. En nog een voordeel... het is juist fijn als je het van tevoren maakt want dan trekken de smaken...

Gebakken Paprika’s | Peperoni fritti in padella

Gebakken Paprika’s | Peperoni fritti in padella

Deze gebakken paprika's zijn heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis. Maar op een broodje zijn ze ook superlekker of op de pizza. Deze paprika's combineren erg goed met Italiaanse gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig te maken. Je kan ze ook goed van tevoren maken...

Aardappels uit de oven | Patate al forno

Aardappels uit de oven | Patate al forno

Aardappels uit de oven is een heerlijk klassieke bijgerecht naast een vlees- of visgerecht óf voor de vegetariërs onder ons bij de groente. Het lijkt een heel makkelijk recept maar om ze precies goed te krijgen moet je wel een beetje je best doen. Maar oefening baart...

Aubergineblokjes met tomaat | Melanzane a funghetto

Aubergineblokjes met tomaat | Melanzane a funghetto

Laat je niet voor de gek houden door funghetto de Italiaanse naam van dit gerecht. In dit gerecht met aubergineblokjes en tomaat, uit de Campania zitten namelijk geen champignons. Ze noemen het zo omdat je de aubergine in blokjes snijd die net zo groot zijn als...

Napolitaanse Andijvie | Scarola alla Napolitana

Napolitaanse Andijvie | Scarola alla Napolitana

In dit Napolitaanse gerecht speelt Andijvie de hoofdrol. De combinatie van de andijvie en de olijven is superlekker. Je kan dit gerecht makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Ben je niet zo gek op kappertjes of krentjes? Dan laat je die eruit. Maar probeer het de...

Wortelsalade | Insalata di Carote

Wortelsalade | Insalata di Carote

Heerlijk fris is deze wortelsalade. Lekker als bijgerecht (contorno) bij het tweede gerecht na de pasta. Of als lunch is hij ook prima. Het is een leuk alternatief voor de standaard groene salade die we vaker eten. En qua kleur ziet het er gezellig uit op tafel. En...

Zelf Gnocchi maken | Gnocchi di patate

Zelf Gnocchi maken | Gnocchi di patate

Zelf Gnocchi maken, is echt iets om lekker op je vrije zondag te doen. Je bent er even mee bezig maar het is zo superlekker dat je dat al snel weer vergeten bent als je je zelfgemaakte Gnocchi opeet. En het kan ook erg gezellig zijn om samen de gnocchi te maken. Wij...

Panna Cotta, zonder gelatine met frambozen coulis

Panna Cotta, zonder gelatine met frambozen coulis

Panna Cotta ziet er altijd zo lekker feestelijk uit. Het is niet erg ingewikkeld om te maken maar als je er een coulis overheen doet van rood fruit en het met wat vers fruit decoreert ziet het er als een sterrendessert uit. Omdat ik geen vlees eet, maak ik Panna Cotta...

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni kan je ook heel goed zonder vleesvulling eten. Een heerlijk alternatief voor het originele recept is deze cannelloni met ricotta en spinazie vulling. Vaak maken wij twee schalen. Eén met vleesvulling en één met deze met ricotta en spinazie. De saus die je...

Frittata met aardappel en ui

Frittata met aardappel en ui

Geen zin in brood voor de lunch? Maak een keer een lekkere Frittata voor de lunch. Deze Frittata met aardappel en ui is perfect als gezond alternatief voor brood.

Pasta met champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus

Een lekker makkelijk maar oh zo lekker gerecht is pasta met champignonroomsaus. Ik gebruik hier Orechiette maar je kan natuurlijk ook andere pasta kiezen.

Minestronesoep met tortellini

Minestronesoep met tortellini

Minestrone soep met tortellini is zo’n gerecht dat een vaste dag in de week verdient. Voor deze soep hoef je niet veel voor te bereiden. Maar de smaken van alle groenten doorelkaar in combinatie met de kaas en de tortellini… heerlijk.

Pasta met erwtjes|Pasta e piselli

Pasta met erwtjes|Pasta e piselli

Dit is echt een van de makkelijkste pasta maaltijden die er is. Pasta met saus van erwtjes. Gezond door de groente en binnen een kwartier op tafel!

Chocolade lavacakejes

Chocolade lavacakejes

Een heerlijk à la minute dessert dat maak je met deze chocolade lavacakejes. Als je er inprikt met je vork stroomt de chocolade er uit als lava.