Paasrecepten - Piatti di Pasqua
Italiaanse Pasen met Het Beste uit Italië! Ontdek de smaken van deze bijzondere tijd van het jaar. Van heerlijke lekkernijen tot kleurrijke festiviteiten, wij brengen de Italiaanse sfeer naar jouw huis. Laat je inspireren en geniet van een authentieke Paaservaring, helemaal op z’n Italiaans!
Frittata met groene asperges
Met frittata kan je zooo lekker variëren. Ik heb al verschillende recepten voor deze Italiaanse 'omelet' gedeeld. Van een hele simpele met kleine stukjes aardappel tot een frittata met allerlei soorten groente. Deze frittata met groene asperges is heerlijk als lichte...
Gebakken aubergine
Melanzane indorate e fritte We hebben al meer recepten met gebakken aubergine op deze blog staan. Je kan ze oprollen en vullen of er een ovenschotel van maken. Maar je kan ze ook gewoon zo eten. Dit Napolitaanse recept is lekker als bijgerecht. Lekker met salade...
Semifreddo gemarmerd met frambozencoulis
Deze lekkere frisse semifreddo maak je zo. Daarna staat het een paar uur in de vriezer. Dus als je geen zin hebt in gestress vlak voor het eten dan maak je dit lekker 's ochtends al klaar en haal je het een uurtje voor je het gaat eten uit de vriezer. Ik heb het nu...
Gebakken champignons
Funghi Trifolati Gebakken champignons met knoflook zijn heerlijk als bijgerecht. In dit recept worden ze gemaakt met wat mosterd wat een extra bite eraan geeft. Als voorgerecht kunnen ze op een geroosterd stokbroodje... ook superlekker! En als je dan nog wat over hebt...
Tagliatelle met bolognesesaus
Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje Italiaanse recepten! Tagliatelle met Bolognesesaus!
Pastiera Napoletana
Deze traditionele Napolitaanse Paastaart is wel een beetje bewerkelijk om te maken maar je hebt wel eer van je werk. Op zich is hij niet moeilijk om te maken, als je alle stappen volgt zoals ze in het recept beschreven staan. Maak hem een dag van tevoren want hij is...
Pastiera di Maccheroni
Dit is een recept voor een soort hartige taart met Linguini of Bucatini. Dit gerecht uit de Campania wordt veel gegeten met Pasen. Het zoute van de vulling combineert erg goed met het zoete van de krentjes. Wat heb je nodig voor 4 personen? 250 gram Linguini100 gram...
Paastaart met rijst |Torta di Riso
Er zijn er een aantal traditionele taarten die in Italië veel gegeten worden met Pasen. Welke taarten verschilt nogal per regio. Mijn schoonmoeder (uit het zuiden van Italië maakt deze zoete rijsttaart altijd. Deze paastaart met rijst is heerlijk zoet maar ook fris...
Bruschetta met tomaat en basilicum
Eén van de lekkerste voorafjes is toch wel een Bruschettta met tomaat en basilicum. Dit recept voor bruschetta met tomaten en basilicum is heerlijk fris en zo gemaakt. En nog een voordeel... het is juist fijn als je het van tevoren maakt want dan trekken de smaken...
Gebakken Paprika’s | Peperoni fritti in padella
Deze gebakken paprika's zijn heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis. Maar op een broodje zijn ze ook superlekker of op de pizza. Deze paprika's combineren erg goed met Italiaanse gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig te maken. Je kan ze ook goed van tevoren maken...
Aardappels uit de oven | Patate al forno
Aardappels uit de oven is een heerlijk klassieke bijgerecht naast een vlees- of visgerecht óf voor de vegetariërs onder ons bij de groente. Het lijkt een heel makkelijk recept maar om ze precies goed te krijgen moet je wel een beetje je best doen. Maar oefening baart...
Napolitaanse Andijvie | Scarola alla Napolitana
In dit Napolitaanse gerecht speelt Andijvie de hoofdrol. De combinatie van de andijvie en de olijven is superlekker. Je kan dit gerecht makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Ben je niet zo gek op kappertjes of krentjes? Dan laat je die eruit. Maar probeer het de...
Zelf Gnocchi maken | Gnocchi di patate
Zelf Gnocchi maken, is echt iets om lekker op je vrije zondag te doen. Je bent er even mee bezig maar het is zo superlekker dat je dat al snel weer vergeten bent als je je zelfgemaakte Gnocchi opeet. En het kan ook erg gezellig zijn om samen de gnocchi te maken. Wij...
Panna Cotta, zonder gelatine met frambozen coulis
Panna Cotta ziet er altijd zo lekker feestelijk uit. Het is niet erg ingewikkeld om te maken maar als je er een coulis overheen doet van rood fruit en het met wat vers fruit decoreert ziet het er als een sterrendessert uit. Omdat ik geen vlees eet, maak ik Panna Cotta...
Cannelloni met vleesvulling
Canneloni is een gerecht dat we eigenlijk te weinig eten. Traditioneel eten we het met Kerst en daarom voelt het altijd een beetje als een speciaal gerecht.
Cannelloni met ricotta en spinazie
Cannelloni kan je ook heel goed zonder vleesvulling eten. Een heerlijk alternatief voor het originele recept is deze cannelloni met ricotta en spinazie vulling. Vaak maken wij twee schalen. Eén met vleesvulling en één met deze met ricotta en spinazie. De saus die je...
Aardappels en paprika uit de oven
Deze schotel met aardappels en paprika uit de oven is echt superlekker.
Pasta met erwtjes|Pasta e piselli
Dit is echt een van de makkelijkste pasta maaltijden die er is. Pasta met saus van erwtjes. Gezond door de groente en binnen een kwartier op tafel!
Lasagne met zalm en rivierkreeftjes
Deze lasagne met zalm en rivierkreeftjes is favoriet bij ons thuis. Lekker fris en de zalm en rivierkreeftjes gecombineerd met mozzarella is verrukkelijk
Chocolade ricotta taart
Dit heerlijke chocolade ricotta taartje is gemaakt met verschillende lagen. Je wisselt lagen chocoladetaart af met een ricottalaag.
Chocolade lavacakejes
Een heerlijk à la minute dessert dat maak je met deze chocolade lavacakejes. Als je er inprikt met je vork stroomt de chocolade er uit als lava.
Linguini met vongole
Linguini met Vongole zijn zó lekker, in Nederland noemen we ze venusschelpen. In Zuid-Italië worden ze erg veel gegeten. Bekijk hier hoe je ze maakt
Lekkere Lasagne alla Bolognese
Lasagne is echt een ideaal gerecht. Het is perfect om te maken als je een groot gezelschap te eten krijgt. Ik maak het dan altijd ruim van te voren klaar. Je hoeft het dan alleen nog even in de oven te zetten en voila je tovert een heerlijk ruikende bubbelende ovenschaal op tafel. Wat ik er ook heel leuk aan vind is dat je heerlijk kan variëren met wat je erin doet. Hier geef ik het recept voor lasagne alla Bolognese.
Auberginerolletjes met mozzarella
Deze auberginerolletjes doen het altijd heel erg goed op een borrel of verjaardag. Je kan ze vullen met mozzarella, maar je kan ook variëren met saus of gerookte kip of pesto. Omdat je ze op verschillende manieren kan vullen zijn ze geschikt voor bijna iedereen. Het enige nadeel is dat ze zo snel op zijn:)