Een heerlijk à la minute dessert dat maak je met deze chocolade lavacakejes. Als je er inprikt met je vork stroomt de chocolade er uit als lava. Misschien geen origineel Italiaans recept maar door de lava in de naam toch relevant genoeg volgens mij;)

Je kan ze in soufflebakjes maken of in een muffinvorm. Als je ze wilt serveren met een bolletje ijs kan je ze het beste in een muffinvorm maken, dan kan je ze er makkelijker uithalen als ze uit de oven zijn. Binnenkort ga ik ze nog een keer maken met een frambozenvulling (als er weer lekkere frambozen zijn).

Wat heb je nodig?

Voor 4 cakejes in soufflevormpjes of 6 cakejes in een muffinvorm

  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram suiker
  • 20 gram echte boter
  • 2 eieren
  • 20 gram tarwebloem
  • snufje zout
  • scheutje vanillearoma

Hoe maak je deze chocolade lavacakejes?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes of soufflevormpjes in.

Daarna meng je de boter met de suiker en het snufje zout en meng de eieren er één voor één doorheen. Hierna schep je de bloem erdoorheen.

Breek de chocolade in stukjes en smelt het au Bain Marie of in de magnetron. Let er op wanneer je het in de magnetron smelt dat je het langzaam doet zodat er geen harde stukjes in komen.

Giet de gesmolten chocolade er langzaam doorheen en meng het nog even goed. Schep dan het beslag in de vormpjes en bak zo’n 9 minuten. Hou ze goed in de gaten want het is heel belangrijk om ze op het juiste moment uit de oven te halen. Als je ze er te lang in laat worden het gewone chocolademuffins. Ook lekker maar dat is niet helemaal de bedoeling. Maar oefening baart kunst! Als je ze er te vroeg uit haalt en ze drillen nog teveel doe je ze er gewoon nog 1 minuutje in. En als je ze er te lang in hebt laten staan, eet je ze als lekkere chocolademuffins op, en heb je een goede reden om het nog een keer te proberen:)

Zoals gezegd kan je dit het beste à la minute maken. Als je ervoor zorgt dat de chocolade al in stukjes is gebroken en de boter op kamertemperatuur is, ben je zo klaar. Serveer ze met wat rood seizoensfruit en eventueel een bolletje vanilleijs en slagroom. Enjoy!

Bekijk hier meer recepten die snel en makkelijk te maken zijn of

heb je meer zin in zoete recepten?

Buon Appetito!