Patate e peperoni al forno
Ovenschotels hebben zoveel voordelen. Je kan ze van tevoren klaarmaken zodat je geen spitsuur hebt net voor je aan tafel gaat en ze zijn gezond (beetje afhankelijk van wat je erin stopt;) Als wij aardappels eten maken we ze eigenlijk altijd in de oven. Deze schotel met aardappels en paprika uit de oven is echt superlekker. En voor de vleeseters onder ons… een superlekkere combinatie met polpette (italiaanse gehaktballetjes)
Wat heb ik nodig voor 4 personen?
- 600 gram vastkokende aardappels (geschild)
- 4 grote (punt) paprika’s
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- 2 rode uien in halve ringen
- Oregano
- Aardappelkruiden van Versteegh
- Zout
- Olijfolie
- Water
Hoe maak ik deze schotel van aardappels met paprika uit de oven?
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de aardappels, was ze en snij ze in partjes, niet te klein. Doe ze in een kom met een flinke scheut olijfolie en oregano en de aardappelkruiden. Hussel goed door elkaar. Doe dan de aardappels in een grote ovenschaal en doe hier een half glaasje water bij. Zet de schaal in het midden van de oven. Snij de paprika’s in grote stukken (ongeveer 3 centimeter lang) en maak mooie halve uienringen (niet te dun) van de uitjes en halveer de tomaatjes. Doe ze in de kom waar de aardappels in hebben gezeten en schenk hier nog een scheutje olijfolie over. Hussel dit ook goed door. Als de aardappels zo’n 20 minuten in de oven hebben gestaan, haal je de schaal uit de oven en doe je de paprika’s en tomaten erbij. Schep door elkaar en zet nog 25 minuten in de oven. Kijk of de aardappels gaar zijn door er in te prikken. Het is afhankelijk van het soort aardappel en de grootte van de partjes en de hoeveelheid water hoe lang ze precies in de oven moeten.
Variatietip:
Kies ook eens Roseval aardappels. Deze moet je schoonmaken en niet schillen.
Buon Appetito!