Zomerse pastasalade

Er komen weer lekkere warme dagen aan dus bij deze deel ik ons recept van onze heerlijke zomerse pastasalade. Lekker fris maar wel voedzaam. Deze salade past perfect bij een barbecue maar kan ook prima zo gegeten worden zonder veel ernaast. Geef je een feestje? Dan is een grote bak van deze salade zo leeg. Kortom je kan er alle kanten mee op.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram Farfalle of Fusilli (De Cecco)
  • Olijfolie
  • 1 bakje pestospread (Albert Heijn)
  • 100 gram Zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram gegrilde paprika’s (als je ze kan vinden gele en rode in een potje)
  • Artisjokharten
  • Klein blikje biologische mais
  • Pakje minimozzarela (Galbani)
  • Grof gesneden Parmezaanse kaas
  • 100 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram Rucola
  • 100 gram Taggia olijven Castellino (plus een klein beetje vocht uit het potje)
  • Balsamicoazijn
  • verse kappertjes (eventueel)
  • Eventueel vegetarische kip blokjes

 

Hoe maak je deze

Zomerse pastasalade?


Giet de pasta af als hij al dente is. Dus opletten dat hij niet te lang doorkookt. Na het afgieten spoel je de pasta af met koud water. Doe het in een grote kom en laat goed afkoelen. Schep de pasta af en toe om zodat het niet gaat plakken. Als de pasta helemaal is afgekoeld, roer je de pestospread er doorheen. Voeg de zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika’s, blokjes mozzarella, pijnboompitten, olijven, artisjokharten, mais, kappertjes en eventueel de gerookte kipblokjes toe en roer goed door. Vlak voor het opdienen schep je de rucola er goed doorheen samen met de dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Bekijk hier meer lekkere barbecuerecepten

Wijntip

Bij deze salade past een Pinot Grigio perfect!

Buon appetito!

pastasalade