Heerlijk fris is deze wortelsalade. Lekker als bijgerecht (contorno) bij het tweede gerecht na de pasta. Of als lunch is hij ook prima. Het is een leuk alternatief voor de standaard groene salade die we vaker eten. En qua kleur ziet het er gezellig uit op tafel. En worteltjes zijn ook nog eens heel gezond. Dus kortom tijd om deze lekkere salade op tafel te zetten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 6 middelgrote wortelen
  • Goede extra vergine olijfolie
  • Knoflook (2/ 3 tenen)
  • Verse peterselie
  • Balsamicoazijn
  • Rucola
  • Zout

Hoe maak je deze wortelsalade?

Zet een pan met water op en voeg zout toe. Schrap de wortelen schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Kook de stukjes wortel in ongeveer 10 minuten beetgaar. Let goed op dat ze niet te zacht worden. Dat is niet de bedoeling. Het ligt eraan hoe dik de wortelen zijn hoeveel tijd ze precies nodig hebben om gaar te worden dus hou ze goed in de gaten.

Als de wortelen beetgaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen in een kom. Als ze afgekoeld zijn doe je er balsamicoazijn overheen en goede extra vergine olijfolie. Snij de knoflook in schijfjes knip de peterselie niet al te fijn. Doe dit bij de wortelen en strooi er wat zout over, schep het even goed door en klaar!

Buon Appetito!