Torta Caprese is een makkelijk te maken taart. De combinatie van amandelmeel en chocolade is echt verrukkelijk! Door de opgeklopte eiwitten is de taart heerlijk luchtig. Het recept komt oorspronkelijk uit Capri vandaar de naam Torta Caprese. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten en daarna 45 minuten in de oven.
Krijg je mensen op bezoek die geen zuivel verdragen? Als je de voor de boter en de chocolade 100% plantaardige varianten gebruikt heb je een leuk dessert zonder zuivel.
Wat heb je nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 220 gram amandelmeel
- 175 gram boter (plus wat extra om in te vetten)
- 5 eieren
- 175 gram suiker
- Poedersuiker om te bestuiven
- Springvorm ca 24 cm
Hoe maak je Torta Caprese?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren en bewaar de eidooiers en eiwitten in aparte bakjes.
Zet een pan met water op met een kom erop en smelt de chocolade au bain-marie. Vind je dit teveel gedoe? Dan kan je de chocolade ook in de magnetron smelten. Let wel op dat je het niet te lang doet en op een lage stand. Als je het te lang doet wordt de chocolade hard en kan je het niet meer gebruiken.
Mix de boter met 100 gram suiker door elkaar met een mixer. Voeg daarna één voor één de eidooiers erbij. Doe daarna rustig het amandelmeel erbij en mix nog even door. Inmiddels is de chocolade gesmolten. Schenk deze erbij en mix rustig tot het een egaal bruin beslag is.
Klop de eiwitten met 50 gr suiker in een kom met een mixer stijf totdat je de kom op z’n kop kan houden zonder dat het eruit loopt.
Spatel het witte schuim langzaam door het beslag. Doe dit met grote rustige bewegingen zodat je de lucht er niet uitslaat.
Vet de springvorm in met wat boter en schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de Torta Caprese 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat hem daar afkoelen en bestrooi met poedersuiker en je Torta Caprese is klaar!
Buon Appetito!