Na een lekkere maaltijd mag een goed dessert niet ontbreken. Tiramisu is misschien wel het meest bekende dessert van de Italiaanse keuken. Maar hoe maak je het zelf? En… kan je het ook zonder rauwe eieren maken?
Ja zeker, ik heb hier een heerlijk recept waarmee je Tiramisu op tafel zet zonder rauwe eieren. Deze tiramisu is inmiddels favoriet bij ons en hij is heel makkelijk te maken!
Wat heb je nodig:
- 1 bakje Mascarpone (250 gram)
- 250 ml blanke vla
- 40 gram suiker
- Bekertje slagroom (250 gram)
- 4 kopjes espresso
- optioneel: koffielikeur (ik gebruik altijd Baileys maar je kan er ook iets anders in doen wat jij lekker vindt)
- 2 pakken lange vingers ( het maakt wel echt uit welke lange vingers je gebruikt. Probeer die dikke te vinden. In het Italiaans heten ze Savoiardi. Als dit erop staat zijn ze goed)
Zo maak je tiramisu zonder rauwe eieren?
Tiramisu is opgebouwd uit verschillende lagen. Eén laag is Savoiardi met koffie en de andere een mengsel van mascarpone. Zet eerst de espresso en schenk het in een kom. Dan kan dit afkoelen terwijl je de crèmelaag maakt. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone, het vanilletoetje, de suiker en de slagroom goed door elkaar. Doe een flinke scheut koffielikeur door de espresso. Doop de lange vingers in het mengsel en leg ze in een schaal waar twee rijen naast elkaar inpassen. Schep de helft van de crème eroverheen zodat de lange vingers overal goed bedekt zijn. Hierna leg je nog een laag lange vingers in de schaal nadat je ze in het koffiemengsel gedoopt hebt. Dan schep je de rest van de crème eroverheen. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast. Voor het opdienen strooi je er een mooi dun laagje cacaopoeder overheen.
Laat je hieronder even weten hoe je de tiramisu vond?

Bij deze tiramisu smaakt een Moscato d’Asti van Alasia heerlijk. De frisse bubbels passen perfect bij de romige koffiesmaak van de Tiramisu.
Buon Appetito!