Dit is een recept voor een soort hartige taart met Linguini of Bucatini. Dit gerecht uit de Campania wordt veel gegeten met Pasen. Het zoute van de vulling combineert erg goed met het zoete van de krentjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram Linguini
  • 100 gram geraspte Peconio
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • handvol krentjes
  • peper en zout

Hoe maak je Pastiera di Maccheroni?

Breng water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Laat deze na het koken afkoelen. Spoel het even af met koud water na het afgieten. Pak een kom en breek de eieren hierin. En doe de geraspte kaas (Pecorino en Parmezaanse) en de krentjes erbij. Voeg lekker wat peper en zou toe. Klop dit goed door elkaar. Doe de pasta in een ovenschaal (niet te groot) en doe hier het eiermengsel doorheen. Roer het lekker door.

Bak het in 20 minuten gaar op 170 graden.

Meer Italiaanse Paasrecepten

Buon Appetito!