Deze gebakken paprika’s zijn heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis. Maar op een broodje zijn ze ook superlekker of op de pizza. Deze paprika’s combineren erg goed met Italiaanse gehaktballetjes. Dit recept is eenvoudig te maken. Je kan ze ook goed van tevoren maken en opwarmen of koud eten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 rode (punt) paprika’s
  • Olijfolie
  • Kwart glaasje balsamicoazijn
  • 2 theelepels suiker (niet als je puntpaprika’s gebruikt)
  • Kwart glaasje water
  • 8 basilicumblaadjes

Hoe maak je gebakken paprika’s?

Maak de paprika’s schoon en haal de pitjes eruit. Snij ze in reepjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. En doe de reepjes paprika erin. Bak ze op middelhoog vuur. Doe de balsamicoazijn erbij en de suiker en roer door. Doe daarna het water erbij. Laat dit 25 minuten op laag vuur opstaan. Roer zo nu en dan door en hou in de gaten dat ze niet te droog worden. Als dat zo is doe je er nog een beetje water bij. Als ze bijna klaar zijn scheur je de basilicumblaadjes en doe je deze erdoor.

Je kan deze gebakken paprika’s meteen opdienen op even bewaren. Zoals ik hierboven heb beschreven zijn ze erg lekker bij Italiaanse gehaktballetjes of op de pizza.

Buon Appetito!