Deze chocolade ricotta taart is gemaakt met verschillende lagen. Je wisselt lagen chocoladetaart af met een ricottalaag. Door de verschillende smaken en texturen krijg je een heerlijk resultaat. En… wederom niet moeilijk te maken. Ook leuk om samen met kinderen te maken. Die kunnen het ricottamengsel maken terwijl jij het chocoladegedeelte maakt.
Wat heb je nodig?
Voor de chocoladetaart:
- 175 gram boter (kamer temperatuur)
- 150 gr suiker
- 2 eieren
- 120 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- vanillearoma
Voor de ricotta lagen:
- 200 gram ricotta
- 4 zakjes vanillesuiker
- 100 gram bloem
- 100 gram bloem
- 1 ei
Hoe maak je deze chocolade ricotta taart?
Verwarm de oven op 180 graden en vet de taartvorm in.
Meng de boter met de suiker in een keukenmachine. Meng in een andere kom de bloem met de cacao en de vanillesuiker. Als de mix van boter en suiker lekker smeuïg is doe je eerst de eieren er één voor één bij en daarna de bloem/cacao rustig bij. Doe er een scheutje vanillearoma bij en mix daarna even op de hoogste stand.
In een andere kom meng je de ricotta met de vanillesuiker en het ei. Als je dit goed door elkaar geroerd hebt voeg je langzaam de bloem erbij en blijf je het omscheppen. Het wordt hierdoor iets dikker.
Hierna pak je de taartvorm en begin je met een laag van ongeveer 1 centimeter van het chocolademengsel. Strijk hem glad en doe er een laag van het ricottamengsel overheen. Daarna doe je weer een chocoladelaag eroverheen en een ricottalaag. Dit herhaal je tot alles op is. Zorg er wel voor dat je eindigt met een chocoladelaag. Bak je taartje in 50 minuten gaar in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar!

Buon Appetito!