Eén van de lekkerste voorafjes is toch wel een Bruschettta met tomaat en basilicum. Dit recept voor bruschetta met tomaten en basilicum is heerlijk fris en zo gemaakt. En nog een voordeel… het is juist fijn als je het van tevoren maakt want dan trekken de smaken lekker in elkaar en wordt hij alleen maar lekkerder. Gebruik wel echt lekkere tomaten. Bij voorkeur San Marzano. Als je deze niet hebt Tasty toms of andere tomaten die een sterke smaak hebben.
Wat heb je nodig?
- 10 San Marzano tomaten
- 8 blaadjes Basilicum
- 1 gegrilde paprika (optioneel)
- 1 knoflookteentje
- olijfolie Extra Vergine
- zout
- balsamicoazijn
- gegrilde sneetjes ciabatta
Hoe maak je Bruschetta met tomaten en basilicum?

Was de tomaten en snij ze één keer in de lengte door en daarna de helften in drieën. Het ligt er een beetje aan hoe groot ze zijn maar het moeten blokjes worden die je met een lepeltje makkelijk op een sneetje ciabatta kan doen. Als je ze te groot maakt vallen ze er makkelijk vanaf. Maak ze dus liever wat te klein dan te groot
Als je geen San Marzano tomaten hebt moet je er op letten dat er niet teveel vocht in zit. Een beetje tomatenvocht is prima maar als het teveel is wordt het te waterig en zit er minder smaak aan je bruschetta. Snij het knoflookteentje heel fijn. Snij de gegrilde paprika in even grote stukjes.
Pak een schaaltje en doe de blokjes tomaat en paprika erin en de fijngesneden knoflook. Scheur de basilicumblaadjes klein en doe die er ook door. Schenk een flinke scheut olijfolie erop en meng dit. Spuit of schenk een scheutje balsamicoazijn erover en wat zout naar smaak en meng nog een keer en je bruschetta met tomaat en basilicum is klaar! Je kan hem het beste een paar uur laten staan zodat alle smaken lekker in trekken.
Heerlijk op gegrilde ciabatta of stokbrood. Als je de barbecue aan hebt staan leg je de sneetjes brood er even op
Deze bruschetta met tomaat en basilicum is ook superlekker met Homemade Foccacia
Buon Appetito!