Pasta met champignonroomsaus is een makkelijk maar oh zo lekker gerecht. Ik heb hier Orechiette gebruikt maar je kan natuurlijk ook een andere pasta nemen bijvoorbeeld Tagliatelle of Farfalle. Deze Orechiette hebben we afgelopen zomer in Vieste gekocht en smaken dus nét wat lekkerder door de herinneringen aan dit prachtige plaatsje.
’s Avonds gingen we eten bij Skipper daar stond een oud vrouwtje op het terras deze Orechiette te maken. Je kon eerst bekijken hoe zij ze maakte en daarna lekker vers opeten. Dat hebben we gedaan en het was… verrukkelijk!
Maar goed terug in Nederland… We gaan ze nu met champignonroomsaus maken.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram paddestoelen/ champignons (naar keuze, mix lekker als je wilt)
- eventueel 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 300 ml room
- Italiaanse kruiden
- 350 gram Orechiette, Tagliatelle of Farfalle
- Olijfolie
Hoe maak je pasta met champignonroomsaus?
Breng een grote pan met water aan de kook en weeg je pasta alvast af.
Snipper de ui en knoflook en maak de champignons schoon en snijd ze in zessen. Doe een lekkere scheut olijfolie in een sauspan. Fruit het uitje en de knoflook en voeg daarna de champignons toe. Als je er courgette bij doet snij je die in blokjes en voeg je die ook toe. Als de champignons hun vocht verloren hebben laat je ze nog een beetje doorbakken. Daarna zet je het vuur laag.
Als het water in de andere pan inmiddels aan de kook is gekomen doe je daar de pasta in en laat je die koken volgens de aanwijzingen op het pak. Dan voeg je de room toe en roer je het nog even rustig door. Op deze manier trekt de champignonsaus lekker in de pasta. Knip wat peterselie af en knip deze boven de pan in kleine stukjes.

Als de pasta klaar is giet je deze af in een vergiet en doe je ze bij de champignonsaus. Nog even lekker doorroeren en opscheppen, rasp wat Parmezaanse kaas erover en … je pasta met champignonroomsaus is klaar!
Buon Appetito!