Primo - Pasta e Riso
Een lekker pastagerecht kan doordeweeks prima voldoen als maaltijd. Maar in het weekend als je een beetje wilt uitpakken is het het eerste gerecht. Daarna maak je nog een lekkere secondo (tweede gerecht)
Zomerse pastasalade
Zomerse pastasaladeEr komen weer lekkere warme dagen aan dus bij deze deel ik ons recept van onze heerlijke zomerse pastasalade. Lekker fris maar wel voedzaam. Deze salade past perfect bij een barbecue maar kan ook prima zo gegeten worden zonder veel ernaast. Geef je...
Tagliatelle met bolognesesaus
Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje Italiaanse recepten! Tagliatelle met Bolognesesaus!
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti met olie, knoflook en chili Spaghetti agli olio is één van de meest simpele recepten voor spaghetti maar superlekker als je hem goed maakt. Dit klassieke gerecht is heerlijk als minder zwaar pastagerecht voor een tweede gang met vlees of vis. Maar ook als je...
Zomerse Italiaanse rijstsalade
Insalata di riso Deze frisse Italiaanse rijstsalade past perfect als bijgerecht bij een barbecue of kan ook als lekkere lichte maaltijd. Je kan er zelf mee variëren, doe er vooral in wat je lekker vindt. Op warme zomerdagen is dit wel één van onze favoriete gerechten....
Zelf Gnocchi maken | Gnocchi di patate
Zelf Gnocchi maken, is echt iets om lekker op je vrije zondag te doen. Je bent er even mee bezig maar het is zo superlekker dat je dat al snel weer vergeten bent als je je zelfgemaakte Gnocchi opeet. En het kan ook erg gezellig zijn om samen de gnocchi te maken. Wij...
Cannelloni
Canneloni is een gerecht dat we eigenlijk te weinig eten. Traditioneel eten we het met Kerst en daarom voelt het altijd een beetje als een speciaal gerecht.
Cannelloni met ricotta en spinazie
Cannelloni kan je ook heel goed zonder vleesvulling eten. Een heerlijk alternatief voor het originele recept is deze cannelloni met ricotta en spinazie vulling. Vaak maken wij twee schalen. Eén met vleesvulling en één met deze met ricotta en spinazie. De saus die je...
Pasta met champignonroomsaus
Een lekker makkelijk maar oh zo lekker gerecht is pasta met champignonroomsaus. Ik gebruik hier Orechiette maar je kan natuurlijk ook andere pasta kiezen.
Minestronesoep met tortellini
Minestrone soep met tortellini is zo’n gerecht dat een vaste dag in de week verdient. Voor deze soep hoef je niet veel voor te bereiden. Maar de smaken van alle groenten doorelkaar in combinatie met de kaas en de tortellini… heerlijk.
Pasta met erwtjes|Pasta e piselli
Dit is echt een van de makkelijkste pasta maaltijden die er is. Pasta met saus van erwtjes. Gezond door de groente en binnen een kwartier op tafel!
Lekkere Lasagne alla Bolognese
Lasagne is echt een ideaal gerecht. Het is perfect om te maken als je een groot gezelschap te eten krijgt. Ik maak het dan altijd ruim van te voren klaar. Je hoeft het dan alleen nog even in de oven te zetten en voila je tovert een heerlijk ruikende bubbelende ovenschaal op tafel. Wat ik er ook heel leuk aan vind is dat je heerlijk kan variëren met wat je erin doet. Hier geef ik het recept voor lasagne alla Bolognese.
Ovenschotel met aubergine en mozzarella en Parmezaanse kaas
Met deze ovenschotel met aubergine en mozzarella zet je een heerlijke voedzame maaltijd op tafel. Als je hem vantevoren klaarmaakt smaakt hij nog lekkerder!
Pasta e Fagioli – Pasta met bonen
Pasta Fagioli oftewel pasta met bonen, een lekkere basic en stevige maaltijd. Makkelijk en snel te maken en supergezond. Je kan het met én zonder vlees eten. Ik heb dit recept van mijn schoonmoeder en zij maakt het altijd zonder maar als je het lekker vindt kan je er een lekker worstje doorheen doen.
Melanzane alla Parmigiana – Ovenschotel met aubergine
Melanzane alla Parmigiana is een gerecht waar je wel even zin en tijd voor moet maken. Maar het is zo lekker dat het de moeite zeker waard is. Het is een ovenschotel van gegrilde of gebakken aubergines. In de zomer als het warm is vind ik de gebakken aubergines te...
Napolitaanse pizza
Pizza smaakt nergens zo lekker als in Napels. Als we daar zijn eten we het liefst elke dag pizza! In de meeste Nederlandse pizzeria’s smaakt pizza toch wel erg anders en daarom bakken wij onze pizza’s meestal zelf. Ik maak dan ’s ochtends het deeg en de saus en vaak blijven er vrienden van ons of van de kinderen eten. Ons eigen recept geef ik hier maar voor het bereiden van het deeg kan je het beste een keer in Napels gaan kijken.