Funghi Trifolati
Gebakken champignons met knoflook zijn heerlijk als bijgerecht. In dit recept worden ze gemaakt met wat mosterd wat een extra bite eraan geeft. Als voorgerecht kunnen ze op een geroosterd stokbroodje… ook superlekker! En als je dan nog wat over hebt zijn ze overigens ook erg lekker op een broodje de volgende dag. Maar meestal komt het niet zover en zijn ze gewoon op:)
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- bakje champignons of paddestoelen
- olijfolie
- knoflook
- cajunpeper
- gerookte paprika poeder
- theelepel grove mosterd
- 2 eetlepels melk
Hoe maak je deze gebakken champignons?
Snij de knoflook heel fijn en snij daarna de champignons in vieren. Als het grote champignons zijn doe je ze in zessen.
Doe olijfolie in een sauspan of hapjespan en zet het vuur middelhoog. Doe de knoflook en de champignons erin. En doe daarna de cajunpeper en de gerookte paprikapoeder erover. Als de champignons lichtbruin worden zet je het vuur laag en doe je een theelepel mosterd en twee theelepels melk erbij. Let op dat het vuur niet te hoog staat als je de melk erbij doet. Goed roeren en nog twintig minuten op laten staan. Zo nu en dan even roeren terwijl het zachtjes pruttelt.
Deze gebakken champignons of Funghi Trifolatie zijn erg smakelijk bij een vlees of visgerecht. Maar ook heel lekker op een stokbroodje vooraf. Dit is nog lekkerder als je dit brood eerst even roostert.
Ook lekker met zelfgemaakte Foccacia.
Buon Appetito!