Geen zin in brood voor de lunch? Maak een keer een lekkere Frittata voor de lunch. Deze Frittata met aardappel en ui is perfect als gezond alternatief voor brood. Je kan hem natuurlijk ook gewoon ’s avonds eten als bijgerecht of lichte maaltijd.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 5 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • 3 aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 flinke ui of 2 sjalotten
  • Aardappelkruiden
  • zout, als er al zout in de aardappelkruiden zit hoe hier dan rekening mee.
  • Olijfolie

Hoe maak je deze lekkere Frittata met aardappel en ui?

Doe een flinke scheut olijfolie in een middelgrote koekenpan. Snipper de ui en fruit deze. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze een paar minuten op een middelhoog vuur. Zet daarna het vuur lager en laat de blokjes langzaam gaar worden.

aardappelblokjes voor de frittata

Breek in de tussentijd in een kom vijf eieren en klop deze op. Voeg flink wat geraspte Parmezaanse kaas toe en de kruiden en zouten klop nog even op. Check of de aardappeltjes gaar zijn en als dit zo is verdeel je ze mooi over de bodem van de pan met een lepel. Daarna schenk je het eiermengsel in de pan. Laat op een laag vuur langzaam gaar worden. Je kan hem tussentijds omdraaien als je een groot deksel hebt waarmee je dit kan doen.

Serveer met wat (zelfgebakken) brood en sla.

Meer trek in een frittata met groente? Kijk dan hier voor het recept.

Buon Appetito!