Deze lekkere frisse semifreddo maak je zo. Daarna staat het een paar uur in de vriezer. Dus als je geen zin hebt in gestress vlak voor het eten dan maak je dit lekker ’s ochtends al klaar en haal je het een uurtje voor je het gaat eten uit de vriezer. Ik heb het nu gemaakt met de chocolade eitjes (melk en wit) die we nog over hadden van Pasen, zijn die ook meteen op;)
Wat heb je nodig?
- 100 gram witte chocolade of als je dat lekkerder vindt melkchocolade of zoals ik hier heb gedaan met een mix van beide.
- 250 ml slagroom
- 300 ml Griekse yoghurt of mascarpone met Griekse yoghurt wordt hij iets zuurder, met mascarpone iets romiger.
- 70 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200/225 gram frambozen
- water
Hoe maak je gemarmerde semifreddo met frambozencoulis?
Hak de chocolade in fijne stukjes in een hakmolen.
Klop de slagroom stijf. Mix in een andere kom de mascarpone of yoghurt met de suiker door elkaar. Schep hier vervolgens de slagroom doorheen. Roer dit goed door met grote slagen zodat je het luchtig houdt. Zet dit in de koelkast.
Doe de frambozen in een steelpannetje met een eetlepel water en het zakje vanillesuiker. Laat dit inkoken. Zeef het frambozen mengsel door een zeef. zodat de pitjes achterblijven. Laat het frambozenpapje even afkoelen.
Bekleed in de tussentijd een bakvorm met vershoudfolie. Dit doe je om de semifreddo straks makkelijk uit de vorm te halen.
Pak het slagroommengsel uit de koelkast en schep de chocoladestukjes erdoorheen. Roer als laatste de frambozencoulis erdoorheen. Roer voorzichtig en niet teveel anders wordt het gewoon een roze semifreddo en ben je het gemarmerde effect kwijt.
Zet de semifreddo minimaal 3 uur in de vriezer. Maar zoals gezegd kan je hem ook langer van tevoren maken en in de vriezer laten staan. Haal hem dan wel wat eerder uit de vriezer voor je hem wilt eten. Als je hem drie uur in de vriezer zet is hij waarschijnlijk meteen goed om te eten. Als hij er langer in staat moet je hem er wat eerder uithalen zodat hij een beetje kan ontdooien.
Semifreddo in het Oranje voor Koningsdag
Wil je een versie maken voor Konings/woningsdag? Maak dan ipv de frambozencoulis een puree van twee mango’s. Pureer het mangovruchtvlees mooi glad en meng dit erdoor ipv de frambozencoulis. Ook erg lekker!
Buon Appetito!