Tramezzini zijn gemaakt van brood zonder korst. Dit brood kan je tegenwoordig soms bij de Jumbo of Lidl kopen. Bij de groothandel hebben ze het sowieso. Deze snack komt uit Venetië, daar wordt het vaak bij het aperitief gegeten. Je kan ze snijden zoals je wilt. Traditioneel gebruik je twee lagen en snij je er een driehoekje van. Maar je kan ze ook wat hoger opstapelen en als vierkantje serveren zoals ik hier heb gedaan. Dit brood is in verschillende kleuren/smaken te koop. Ik heb hier met pomodoro voor de Oranje kleur en bianco gebruikt.

Qua vulling kan je alle kanten op. Ik zal verschillende voorbeelden geven.
Tramezzini met gerookte zalmfilet
Besmeer de onderste laag met Philadelphia met kruiden en doe daar lekker wat rucola op. Leg de tweede laag brood hierop. Deze tweede laag beleg je met gerookte zalmfilet en daar doe je wat honing mosterd dressing op. Op de derde laag leg je ook gerookte zalm met honing moster dressing, leg hier nog wat rucola op. Besmeer de vierde laag brood met Philadelphia en leg die er met de Philadelphia aan de onderkant op. Snij in stukjes en steek er partyprikkers in.
Tramezzini met gerookte kipfilet
Besmeer de onderste laag met Philadelphia met kruiden en leg daar rucola op. Op de tweede laag leg je gerookte kipfilet en daar doe je wat tapenade (bijvoorbeeld peperoni e olive). Op de derde laag leg je ook gerookte kipfilet met tapenade. Besmeer de vierde laag brood met Philadelphia en leg die er met de Philadelphia aan de onderkant op. Snij in stukjes en steek er partyprikkers in.
Tramezzini met tonijnsalade
Neem twee blikjes tonijnsalade, laat ze uitlekken en meng ze met twee of drie eetlepels mayonaise. Het moet wel smeuïg zijn maar niet te nat. Beleg de onderste laag brood met Philadelphia met kruiden en rucola. De tweede met tonijnsalade en de derde met tonijnsalade en rucola. Besmeer de vierde laag brood met Philadelphia en leg die er met de Philadelphia aan de onderkant op. Snij in stukjes en steek er partyprikkers in.
Je kan zoveel variëren als je wilt. Heb je een goede suggestie? Laat hem weten. Hieronder via het reactieformulier of via de Social Media kanalen.
Lekker als borrelhapje! Bekijk hier onze suggesties voor lekkere Italiaanse drankjes.
Buon Appetito!