Spaghetti met olie, knoflook en chili

Spaghetti agli olio is één van de meest simpele recepten voor spaghetti maar superlekker als je hem goed maakt. Dit klassieke gerecht is heerlijk als minder zwaar pastagerecht voor een tweede gang met vlees of vis. Maar ook als je even wat minder tijd hebt is het een fijn gerecht omdat zo klaar is. De kappertjes en olijven zijn optioneel, deze doe je erdoor als je dat lekker vindt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram spaghetti
  • olijfolie
  • twee teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • peperoncino
  • kappertjes
  • olijven
  • fijngesneden peterselie

Hoe maak je Spaghetti agli olio

Verhit de olie in een hapjespan. Doe de gesnipperde knoflook hierbij samen met de peperoncino. Er zijn ook mensen die het lekkerder vinden de knoflook in dunnen plakjes te snijden. Doe vooral wat je zelf lekkerder vindt. Wij hakken de knoflook zo fijn mogelijk maar smaken verschillen:) Voeg de kappertjes en olijven toe en laat een paar minuten op laag vuur opstaan. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Haal de pan van het vuur en zet even apart.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe de spaghetti vervolgens in de hapjespan en roer goed door. Meteen serveren!

Lekker recepten voor een tweede gang.

Buon Appetito!