Aardappels uit de oven is een heerlijk klassieke bijgerecht naast een vlees- of visgerecht óf voor de vegetariërs onder ons bij de groente. Het lijkt een heel makkelijk recept maar om ze precies goed te krijgen moet je wel een beetje je best doen. Maar oefening baart kunst dus als ze de eerste keer niet perfect zijn… maak je ze gewoon weer;)

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram aardappels
  • eventueel 1 ui in halve ringen
  • Italiaanse kruiden zoals oregano of rozemarijn
  • Zout
  • Olijfolie
  • Water

Verwarm de oven voor op 180 graden. En begin met het schillen van de aardappels. Heb je voor Roseval aardappels gekozen? Dan hoef je die niet te schillen, die zijn nog veel lekkerder met schil. Na het schillen snij je de aardappels in grote parten. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Dus een kleiner aardappeltje snij je in vieren en een grote in zessen. Het komt niet op een millimeter aan maar als je ervoor zorgt dat ze allemaal zo’n beetje even groot zijn heb je straks niet een gedeelte dat te gaar is en een gedeelte dat nog niet gaar is. Doe de aardappels in een kom en doe de kruiden erbij met een flinke scheut olijfolie. Doe er half glaasje water doorheen en meng het nog even goed. Als je er een uitje doorheen wilt doen, snij je dat in halve ringen en meng je die er ook doorheen.

Doe de aardappels in een ovenschaal en zet ze in de oven. Laat ze ongeveer 40 minuten in de oven staan. Prik in een paar partjes om te kijken of ze gaar zijn.

Trek in meer lekkere bijgerechten? Bekijk hier onze recepten voor contorni

Buon Appetito!