Cannelloni kan je ook heel goed zonder vleesvulling eten. Een heerlijk alternatief voor het originele recept is deze cannelloni met ricotta en spinazie vulling. Vaak maken wij twee schalen. Eén met vleesvulling en één met deze met ricotta en spinazie. De saus die je er later overheen doet is hetzelfde maar op deze manier kan je makkelijk voor elk wat wils maken.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram wilde/ verse spinazie bladen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- Olijfolie
- 250 gram ricotta of Hüttenkäse
- 1 bol mozzarella
- 1 ei
- Paneermeel
- 250 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
- Zout en peper
- Cannelloni van De Cecco of Barilla
- 2 blikjes Mutti Polpa
Hoe maak je Cannelloni met Ricotta en Spinazievulling?
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in olijfolie in een hapjespan. Haal de ui en knoflook eruit en doe deze in een grote mengkom. Doe als dat nodig is een beetje olijfolie in de pan en dan de de spinazie en bak deze totdat hij gaat slinken. Haal de spinazie uit de pan en voeg deze bij de knoflook en ui in de grote kom en laat even afkoelen.
Terwijl dit afkoelt doe je weer een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit je een fijngesneden knoflookteentje. Doe daarna de blikjes Mutti Polpa erbij en laat even opstaan.
Inmiddels is de spinazie afgekoeld. Voeg de ricotta erbij en het ei. Meng dit goed door de spinazie. Meng daarna de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Snij de mozzarella in kleine blokjes en doe deze er ook door. Maak op smaak met zout en peper.
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Pak de cannelloni buisjes en kijk in welke ovenschaal ze mooi passen. Dit kan je beter doen voordat je ze gevuld hebt. Doe een laagje saus in de ovenschaal en vul de cannelloni buisjes met je spinazie ricotta mengsel. Leg ze in de schaal en doe er zoveel saus overheen dat ze bedekt zijn. Doe hier de rest van de Parmezaanse kaas (of Pecorino) overheen. En zet de schaal in de oven. En laat ze zolang in de oven staan als op de verpakking van de cannelloni staat.
Toch liever Cannelloni met vleesvulling? Bekijk het recept hier.
Buon Appetito!