Minestronesoep met tortellini is zo’n gerecht dat wat mij betreft een vaste dag in de week verdient. Voor deze soep hoef je niet veel voor te bereiden. De smaken van alle groenten door elkaar in combinatie met de kaas en de tortellini… heerlijk. Je moet alleen even de groenten schoonmaken en in stukken snijden.
Wat heb je nodig?
- 1 zak boerensoepgroenten
- 1 prei
- 4 tomaten
- 3 aardappels in stukjes
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 4 wortelen
- 2,5 liter water
- 1 zakje tortellini, smaak naar keuze
- 2 bouillonblokjes
- geraspte Grana Padano
Hoe maak je deze ministronesoep met tortellini?
Zet het water op in een grote pan. Doe de bouillonblokjes erin en laat ze oplossen. Snijd alle groenten in grote stukken. Je gaat het straks malen dus het hoeft niet netjes. Doe daarna alle groenten erin behalve de soepgroente. Laat dit een kwartier zacht koken en voeg dan de soepgroente toe. Na 10 minuten alles mixen tot een gladde soep met de staafmixer. Doe de geraspte Grana erdoor en roer nog even. Kijk of de soep de juiste dikte heeft. Dit is o.a. afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als hij te waterig is laat je hem nog even doorkoken en als je hem te dik vindt doe je er wat water bij.
Daarna doe je de tortellini erbij en laat je deze koken volgens de tijd op de verpakking. Als je de soep wat dikker hebt gemaakt moeten ze een minuut langer koken. Proef er eentje voordat je de minestronesoep met tortellini opdient!

Serveer de minestronesoep met geraspte kaas eroverheen en ciabatta of Foccacia erbij.
Lekker als alternatief voor de tortellini

Hou je niet zo van tortellini of heb je zin om eens iets anders te doen? Doe er dan 250 gram Riso pasta in van De Cecco in. Deze pasta lijkt op rijst maar is wel gemaakt van pastadeeg.
Buon Appetito!