Pasta e piselli is echt een van de makkelijkste pasta maaltijden die er is. Pasta met saus van erwtjes. Gezond door de groente en lekker voedzaam. Binnen een kwartier kan je dit op tafel hebben! Op de foto zie je penne, dit is niet de pasta die je erbij hoort te eten. Binnenkort wordt deze foto vervangen.
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 1 zakje diepvrieserwtjes of velderwtjes
- eventueel 10 kleine tomaatjes (in vieren gesneden)
- water
- 1 boullionblokje
- Orechiette of mezzi Tubetti (op de foto zie je penne dit kan ook. Het is lekker als je een soort hebt waar de erwtjes zich een beetje in kunnen verstoppen).
Hoe maak je Pasta e piselli?
Zet water op in een grote pan voor de pasta.
Snipper de ui fruit deze in een hapjespan. Voeg de tomaatjes (in stukjes) bij en bak deze ook even mee. Voeg daarna de erwtjes toe en na een minuut zoveel water dat de erwtjes onder water staan. Daarna doe je het bouillonblokje erbij en roer je totdat het blokje opgelost is. Laat dit op een laag vuur pruttelen zonder deksel.
In de tussentijd is het water aan de kook gekomen. Doe de pasta in de pan en kook volgens de aanwijzingen op het pak. Giet het één minuut eerder af. Als je het goed hebt gedaan is het water van je saus inmiddels al behoorlijk verdampt. Het mag nog een beetje nat zijn maar niet meer onder water staan. Als dit zo is doe je de pasta hierbij en roer je het door op een laag vuur. Na een minuut of twee is het klaar. Even proeven voor de zekerheid of de pasta gaar is. Anders nog even op laten staan.
Strooi wat Parmezaanse kaas over de pasta e piselli heen en…
Bekijk hier meer recepten die snel en makkelijk te maken zijn
Buon Appetito!