Deze auberginerolletjes doen het altijd heel erg goed op een borrel of verjaardag. Je kan ze vullen met mozzarella, maar je kan ook variëren met saus of gerookte kip of pesto. Omdat je ze op verschillende manieren kan vullen zijn ze geschikt voor bijna iedereen. Het enige nadeel is dat ze zo snel op zijn:)

Wat heb je nodig?

  • 3 aubergines
  • 5 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Kokosolie
  • Mozzarella
  • Eventueel gerookte kip
  • Beetje saus of pesto
  • Cajunkruiden
  • Zout
  • Cocktailprikkers

Hoe maak je auberginerolletjes met mozzarella?

Als eerste gaan we de aubergines bakken. Dit doen we net als in dit recept voor een ovenschotel met gebakken aubergines.

Snijd je de aubergines in dunne plakken over de lengte van de aubergine. Als je een vaste hand hebt kan je dit met een mes doen maar ik gebruik altijd een mandoline. Hiermee kan je hele mooie plakken maken. Voor dit recept maak ik de plakken wat dunner dan voor de ovenschotel.

Om de bittere smaak van de aubergines kwijt te raken dompel ik ze even onder in koud water met zout. Ik leg er een bordje bovenop zodat ze onder water staan en laat ze even staan.

Als het water, na 5 minuten, bruin gekleurd is, giet je dit eruit en ververs je het water. Je laat ze daarna weer een minuut of 5 onder water staan en daarna laat je de aubergineplakken even uitlekken in een vergiet. Ze moeten wel mooi droog zijn voordat je verder gaat.

Neem een grote kom en doe hier de 5 eieren, olijfolie, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en de kruiden in en mix alles goed door elkaar.

Daarna doe je bloem in een diep bord. Het idee is dat je de aubergineplakken door de bloem haalt en daarna door het eiermengsel. Als ik geen haast heb haal ik ze eerst allemaal door de bloem en stapel ze op. Daarna verhuis ik alles naar het fornuis en pak ik een grote koekenpan. Doe flink wat kokosolie in de koekenpan verhit dit. Haal daarna de aubergineplakken één voor één door het mengsel en doe ze daarna meteen in de verhitte olie. Bak ze aan beide kanten op een middelhoog vuur. Ze moeten de tijd krijgen om goed gaar te worden.  

Hierna ga je ze vullen. Je kan hiermee variëren naar je eigen smaak. Ik doe er altijd een plakje mozzarella in maar je kan er saus of pesto of gerookte kip in doen.

Buon Appetito!